Svědectví o rodinném obrácení v Medžugorji

01.10.2017 16:04

Poslední den celodenního programu 28. Mezinárodního modlitebního setkání mladých v Medžugorji 5. srpna 2017 si účastníci vyslechli svědectví Jamesa a Daniela Wahlbergových, otce a syna z USA, o jejich osobním, ale i rodinném obrácení. James vyprávěl o tom, jak před osmi roky začal proces jejich obrácení po životě ve světě drogy a alkoholu, ve kterém byl zotročen i jeho syn Daniel, který svoji záchranu nalezl v komunitě Cenacolo.

James a Daniel hostovali i v programu Radiostanice "Mir" Medžugorje.

James při té příležitosti řekl o svých zkušenostech z Medžugorje kam se vypravil poprvé v květnu, před dvěma roky:

"Předtím než jsem přijel do Medžugorje, věděl jsem, že můj syn tady žije. A jinak jsem věděl jenom to, co mi někteří lidé říkali a přišel jsem se osobně přesvědčit. Když jsem opustil Medžugorje a odjel jsem do Ameriky začal jsem se denně setkávat s lidmi, kteří mají rádi Medžugorje. Všichni moji nejlepší přátelé byli lidé, kteří již mnohokrát v Medžugorje byli.

Já cítím přítomnost nebeské Matky. Osobně znám lidi, kteří se příjezdem do Medžugorje uzdravili z rakoviny. Takže vím, že jsem na požehnaném místě a jistě se vrátím".

Daniel zdůrazňuje, že v Medžugorji pocítil něco zvláštního: "Mnohokrát jsem před zjevením hrál na kytaru. Pokaždé, když se Panna Maria zjevuje prostě začne foukat vítr. Vím, že Ona je přítomná. Vím, že lži netrvají dlouho, a toto trvá už hodně dlouho". (medjugorje.hr)