Srovnejme si žebříček životních hodnot - k tomu nás svým zamyšlením vede fra Petar Ljubičić

27.02.2014 16:30

Fra Petar Ljubičić je chorvatský františkánský kněz, kterého vizionářka Mirjana asi před 32 roky vybrala, že bude zveřejňovat tajemství, která medžugorským vizionářům postupně sděluje Panna Maria.

---------------------------------------

Nejdůležitější osobou v životě by nám měl být Bůh a Ježíš Kristus, Spasitel, který za nás zemřel na kříži, aby nás tak spasil. To je stejně pravdivé jako že 2 + 2 = 4. Je to pravda, ať my to víme nebo ne, ať se nám to líbí nebo ne. Proto je pro nás lepší, abychom to věděli a v to uvěřili.

 V pořadí druhá nejdůležitější osoba na světě (pro ty, kdo žijí v manželství), je ta se kterou jsi uzavřel manželství. Nikdo jiný se jí důležitostí nemůže vůbec přiblížit. To je manželství. Jestli tohle neznáte, jako byste ani nežili v manželství. Potom přicházejí vaše děti. A potom vy. Starejte se o sebe dříve než o kohokoli jiného, kromě dětí, manželského partnera a Boha. Protože jestli si jako první nenastavíte plynovou masku nebudete moci pomoci nastavit masku komukoli jinému.  

Je velmi důležité být prověřený věřící, který se pokorně modlí, pravidelně mši svatou slaví, a rád všem pomáhá. Potom následují přátelé. Nikdy nezraďte přátele. Potom všichni ostatní, které znáte, vaši bližní. Potom následuje zbytek světa. Potom následují věci, všeho druhu: peníze a to, co se může za peníze koupit – domy, automobily, nebo např. zahraniční dovolená. Věci!? Připomeňme si, co George Carlin řekl o "věcech": "Lidé vždycky musí být před věcmi. Užívejte věcí a milujte lidi, a ne obráceně". Potom všem následují abstrakce, záměry, různá angažovanost, organizace, politické strany, atd. To jsou prostředky k dosažení cíle.

 

Ať je nám Církev společenstvím věřících ve kterém, nacházíme spásu. Naše rodina je církev v malém.