Představení nové knihy fra Ante Vučkoviće „Hle, matka tvá!“

16.07.2016 15:53

(www.medjugorje.hr)

 

V sobotu, 9. června 2016 byla v překrásném ambientu  františkánského kláštera sv. Ante na Poljudu, představena nová kniha fra Ante Vučkoviće: „Gledaj, tvoja majka!“/ Hle, matka tvá. Byla to současně promoce i sbírka dotací na volontérskou akci „72 sata bez kompromisa“/ 72 hodiny bez kompromisů.

Tato kniha Fra Anteho „Gledaj, tvoja majka“ je ve skutečnosti tiskové vydání katechézí, které byly na Mladifestu v Medžugorji před dvěma roky. Medžugorský farář fra Marinko Šakota zdůraznil, že fra Ante těmto katechezím dodal zvláštní dimenzi.

Pero Mihaljević, koordinátor projektu „72 sata bez kompromisa“, představil v krátkosti celý projekt a vyzval shromážděné na podporu této dobrovolné akce. Kromě toho v přestávkách mezi četbou úryvků knihy, přednesli své zkušenosti s nekompromisní dobrovolnickou činností Ana-Marija Vrdoljak, Duje Drnas a Tomislav Debeljak. Jejich vyprávění, současně přítomné rozesmálo, ale i dojalo až k slzám.

Byl to večer vzájemného obdarování. Mladí dávali svoje zkušenosti, a vybrané peníze, které pomohou k uskutečnění tohoto volunterského projektu, a fra Ante ve své knize dal malý díl sebe sama všem shromážděným. S tou myšlenkou fra Ante také celý večer uzavřel, že totiž nic z toho uváděného by nemohlo být, kdyby Bůh neustále nedával nám všem.

Organizátory této události byli „72 sata bez kompromisa“, Skac Split a Informativní centrum „Mir“ Medžugorje. (slike)