Poutník z Říma: „Medžugorje se mi stalo životem“

28.08.2016 15:12

 

-- 
Se srdečným pozdravem
Monika Štampfelová, 
cestovní agentura Dvě Srdce 
www.medzugorje-dve-srdce-monika-Štampfelova.cz
(na těchto stránkách najdete i 
Aktuality z Medžugorje)

 

 

Dvaačtyřicetiletý Marco Bonafaccia, vedoucí modlitební skupiny v bazilice sv. Anastázie v Římě, se vydal na pouť do Medžugorje se svojí manželkou. Marco v programu radiostanice „Mir“ Meugorje podával svědectví o svých zážitcích z Medžugorje a též o modlitební skupině. Řekl, že poprvé přijel do Medžugorje v roce 2002.

------------------------------- 

„Byl jsem s Ježíšem a Duchem Svatým, ale nemodlil jsem se k Panně Marii. Mnozí mi o Medžugorji vyprávěli. Poprvé jsem se účastnil na večerním modlitebním programu a silně na mě velmi zapůsobili i poutníci. Pokaždé se dělo něco mimořádného, ve formě např. náhodných setkání, věcí, které jsem nedokázal vysvětlit. A rukou jsem se dotkl skutečnosti, že je Panna Maria živá a přichází sem každý den i pro každého z nás.

 Po návratu z Medžugorje se všechno proměnilo. Začal jsem se modlit růženec, začal jsem se obracet k Panně Marii jako přímluvkyni všech milostí. Cítil jsem neustálý stesk po tomto místě. Stále jsem byl na internetu, sledoval jsem večerní program. Cítil jsem nostalgii po nebi, po tomto místě, tichu, lidech. Po dvaceti dnech jsem se znovu vrátil a zůstal jsem  měsíc a půl, abych pochopil co se tady děje. Zamiloval jsem se do Medžugorje, byl jsem na Festivalu mladých 2002.  Panna Maria pro mne připravila mnoho. Až později se to v mém životě projevovalo.

 To co se stalo v roce 2011 je veliké dílo Panny Marie a Ducha Svatého. To už jsem byl v Medžugorji po mnohokráté. Měl jsem jednu malou modlitební skupinu, kterou jsem založil. Byla to charizmatická skupina. A při těch mimořádných setkáních v Medžugorji se mi stalo, že se mi podařilo mluvit s vizionákou Vickou. Řekla mi, že by bylo pěkné, kdyby se v Římě mohla založit modlitební skupina. Otevřel jsem si knihu a pohled mi padl na poselství z roku 1984, ve kterém se mluví o klanění. Přál jsem si zahájit adorace, jaké jsou v Medžugorji. Odešel jsem do centra eucharistických adorací v bazilice sv. Anastázie v Římě. Rektor té svatyně založil stálé klanění. Už patnáct roků je kostel otevřený a v něm je vystavena Nejsvětější svátost. Odešel jsem tam a on řekl, že začneme s modlitbou.

Vybral jsem sobotu, den zasvěcený Panně Marii. Byl jsem si jist, že si Panna Maria přála začít s klaněním. V září 2011 jsem sem přivedl první poutníky, bylo jich padesát. Plodem té poutě bylo mnoho zázraků, duchovních i tělesných uzdravení... Všichni říkali, že chtějí v modlitbách pokračovat v Římě. V září 2011 jsme začali s klaněním, přijali jsme mnoho milostí a požehnání. Na modlitbách je více než 500 osob každou sobotu, dokonce i v srpnu, když mají lidé dovolené. My jsme 1 km od Vatikánu, a tak jsme ve skutečnosti nejbližší modlitební skupina od Vatikánu. Přichází mnoho kněží, mnoho lidí se obrací, nacházejí nový život. Ty lidi přivážím několikrát do roka do Medžugorje, které se pro mne stalo životem. Lidé z Medžugorje vešli do mého srdce“ - řekl Marco a dodal, že tato modlitební skupina začala i s dalšími charitativními aktivitami, pomáhají jedné diecézi v Malavii. (www.medjugorje.hr)