Pouť obyvatel a zaměstnanců domova starých lidí "Vita” z Grude

18.09.2016 21:23
 

Domov starých lidí „Vita” z Grude ve středu 14. září organizoval jednodenní pouť do Medžugorje pro obyvatele a zaměstnance tohoto domu. Při příchodu se setkali s průvodcem poutníků, který je stručně seznámil s pozoruhodnostmi Medžugorje a prvními zjeveními, a též s novinářkou Radiostanice „Mir” Medžugorje, která s nimi uspořádala interview.

I když jsou to všechno staré osoby, které, jak říkají, bezpočtukrát již navštívili Medžugorje, je to pokaždé pro ně nový zážitek. Nemohli vystoupit na kopec Zjevení ani na Križevac, ale pro jejich duchovní obnovu bylo dostatečné dojít do okolí kostela sv.Jakova a pomodlit se před sochou Panny Marie v Medžugorji. Po modlitbě v kostele zapálili svíčku u kříže vedle medžugorského farního kostela.

Marija Ćorluka, ředitelka domova starých lidí vyprávěla, že momentálně mají v domě 110 klientů: „Můžeme říci, že se již stalo tradicí organizovat jednou do roka pouť do Medžugorje. 20 nebo 30 obyvatel Domu přijíždí. Mnozí z klientů na pouť nemohou vzhledem ke zdravotnímu stavu, ale každý den poslouchají růženec a mši svatou prostřednictvím radiostanice „Mir” Medžugorje”. 

93 letý Ljubo Pandžić říká, že do Medžugorje přijíždí od samotných počátků. „Mně Panna Maria mnoho pomohla. Chtěl bych vzkázat mladým, aby věřili v Boha”. (slike)(www.medjugorje.hr)