P. Stjepan Pasarić: „Semináře nám pomáhají přiblížit se Bohu”

10.07.2017 22:03

Na Plitvických jezerech působí pastorační centrum zasvěcené Marii Matce Církve, které vedou salesiáni. Jeden z nich, P.Stjepan Pasarić, se zúčastnil 22. mezinárodního kněžského semináře v Medžugorji. O dojmech ze semináře, ale i z Medžugorje, P. Stjepan pro program radiostanice „Mir” Medžugorje kromě jiného řekl  následující:

„Byl jsem alespoň sedmkrát na semináři pro kněze v Medžugorji. Semináře nám pomáhají abychom se v životě ještě více přiblížili Bohu, k čemuž nás povzbuzuje Evangelium, a pak budeme bližší i člověku  potřebnému pomoci. 

Do Medžugorje nejčastěji jezdím na semináře, protože to cítím jako svoji povinnost. Rád přicházím, protože se tady uctívá Panna Maria. Nám  sv. Jan Bosco řekl, že musíme každý den uctívat Pannu Marii, a že jí nesmíme nikdy zapomínat. Mám tu mariánskou dimenzi a přeji si, aby ta mariánská dimenze u mne byla kvalitní a pevná, protože jedině tak mohu i druhým pomoci. Jsem šťastný, že my, Chorvaté, máme Medžugorje. To je Boží požehnání, požehnání pro celý národ.” (medjugorje.hr)