Ohlédnutí za letošním Mladifestem

21.08.2016 17:12

(www.medjugorje.hr)

Postřehy účastnic

 

Mnozí účastníci 27. Mezinárodního modlitebního setkání  mladých v Medžugorji podávají svědectví o tom, že se jejich život v Medžugorji od počátku  proměnil. 

Marica Marković žije ve Slovinsku 48 roků.

O zážitcích z Medžugorje řekla: „Medžugorje jsem poznala v roce 2000. Tehdy jsem se obrátila a od té doby je můj domov tady v Medžugorji. Jsem tak šťastná. Když jsem poznala Mladifest v roce 2005, když zemřela moje matka, od té doby přijíždím ke své Matce pravidelně sem. Modlím se k Matce za všechny, mám čtyři děti a šest vnoučat.

Jak jsem začala jezdit do Medžugorje, můj život se změnil. I moje děti, všechno se obrací k dobrému i všechny potíže, které máme v životě..., vím, že je všechno v Božích rukách. Bez Medžugorje bych nevěděla nic! Chci následovat Matku Marii. Děkuji Matce Marii a Ježíšovi za tuto pouť!“

-------

Jelica žije v Záhřebu, a o dojmech z Festivalu mladých říká: „Nejsem v Medžugorji poprvé, již mnohokrát jsem s rodinou přijela. Na Mladifestu jsem ale poprvé a je to skutečně překrásné. Člověk tu nachází mír, všechno je krásné. Jsem tady se svými sestrami. Jsme čtyři, je s námi i dcera jedné z nás“.

Jagoda žije v Rakousku. Zdůrazňuje, že přijíždí do Medžugorje již 15 roků: „Medžugorje je pro mne mimořádné. V Medžugorji jsem zažila něco mimořádného od Panny Marie, a to je pro mne nové narození. Na Mladifestu jsem poprvé. Všem bych doporučovala, aby přišli. Tady je cítit radost a mír z modlitby. Je možné se naučit velmi mnoho od kněží, kteří tu mluvili“.

Nena žije ve Švýcarsku: „Toto je pro mne mimořádný zážitek, tak mnoho mladých ze všech zemí. Byl to zvláštní pocit už ten první den, když kněz všechno ohlašoval. I příští rok přijedu jestli mi to trochu půjde“.