O ukončení práce výzkumné komise podal svou oficiální zprávu i Vatikán

20.01.2014 21:29

Vatikán (IKA) - Mezinárodní výzkumná komise o Medžugorji, které předsedal bývalý římský vikář kardinál Camill Ruini uspořádala svoje poslední zasedání v pátek 17. ledna, jak prohlásil 18. ledna mluvčí Tiskového úřadu Svaté Stolice o. Federico Lombardi. Výsledky výzkumu budou předány Kongregaci pro nauku víry k dalšímu zpracování.

Podle tvrzení šesti osob se v Medžugorji v červnu 1981 zjevila Panna Maria a zjevuje se ještě i dnes.  

Nadřízená Biskupská konference v roce 1991 vyjádřila zdrženlivost k tomuto fenomenu a zakázala oficiální poutě na toto místo. Vatikánská komise v březnu 2010 převzala od Kongregace úkol prověření tohoto poutního místa. Přitom v centru pozornosti jejich práce nebyly mariánská zjevení, ale duchovní život a duchovní vedení poutníků, kteří přicházejí do Medžugorje.
Mariina údajná zjevení v Medžugorji začala 24. června 1981. Šest dětí tehdy prohlásilo, že se jim Panna Maria zjevila, když pásly ovce. Zjevení podle toho, co uvádějí, nyní již dospělé vizionářky a vizionáři, nastávají dosti často i dnes. Panna Maria jim přitom dává precizní prohlášení o církevních i různých jiných tématech. 

(www.medjugorje.hr)