Neobyčejná pouť - Traktory z Rakouska do Medžugorje

29.05.2017 12:42

 

Před několika týdny do Medžugorje přijeli bratři Leopold a Johann Schmidthaler, ve věku 57 a 77 roků a též 69. letý Hermann Stoderegger a 62. Leopold Schörkhober TRAKTORY. Na tuto neobyčejnou cestu se vydali ve středu 3. května, a do Medžugorje přijeli v úterý 9. května. Iniciativu k  této pouti dal právě Johann Schmidthaler, který do Medžugorje přijíždí od 1983.roku, a toto je jeho 42. pouť, zatímco pro jeho bratra je toto první příjezd. Svědčí o tom jak jsou šťastní, že do Medžugorje přijeli právě takto.

Pro pana Johanna Schmidthalera Medžugorje znamená mnoho: „Zážitek míru s Pannou Marií a s Ježíšem v Medžugorji je pro mne něčím velikým. Zpočátku jsem přijížděl autobusem s poutníky, a potom jsem dvakrát přivezl dva autobusy poutníků. Teď jsem měl nápad přijet právě traktorem.”

Leopold Schörkhober vypráví o některých zajímavostech této poutě z Rakouska:

 „Přijeli jsme s traktory, které jsou old timeři. Tedy, tomu nejstaršímu je 70 roků, a ostatním 60 roků. Já jsem v Medžugorji poprvé a důvodem této pouti je moje těžká nemoc. Mám transplantovanou ledvinu a prožil jsem i těžkou dopravní nehodu – konkrétněji, měl jsem 42 zlomeniny kostí. Jsem na pouti z vděčnosti, že jsem to vše přežil a že je mi teď dobře.” (medjugorje.hr/Radiopostaja „Mir” Međugorje) (obrázky)