Mladí ze Sarajeva a Brestovskog na duchovní obnově v Medžugorji

29.11.2017 15:03

V sobotu, 18. listopadu, byla v Medžugorji organizovaná duchovní obnova pro mladé a studenty. Členové Františkánské mládeže z Brestovskog, při příležitosti  příprav na přijímání a obnovování slibů Framy (františkánské mládeže), připojili se při této  duchovní obnově.

Na cestu se vydali časně zrána k poutnímu místu sv. Ante, kde se shromáždili mladí, kteří se v úterý účastní studentských tribun. Nejdříve navštívili  centrum Jana Pavla II. sester misionářek raněné rodiny na Vionici. Po setkání s dětmi a příležitosti ke sv. Zpovědi následovala slavnostní mše svatá, které předsedal vedoucí této poutě, fra Danijel Rajić. Při mši svaté hrál bend mladých „El Shaddai“, který pravidelně hraje v neděli na večerní mši svaté ve svatyni sv. Ante v Sarajevu.

Zaměstnanec centra, vychovatel Vilim, promluvil k přítomným o vzniku centra a o počtu momentálně ubytovaných dětí i starých osob. Potom následoval společný oběd a odchod do Majčina sela a komunity „Milosrdni Otac“ (Milosrdného Otce). Chlapci z komunity podávali upřímně svoje svědectví o svých pádech do „pekla“ drogy a současném životě v komunitě. Potom mši mladí i volný čas na osobní modlitbu a navazování přátelství v centru Medžugorje. Ve večerních hodinách se vraceli domů v radostném a bratrském ovzduší.