„Marianská pouť za vlast“ došla do Medžugorje

23.08.2017 17:24

 

V odpoledních hodinách v pátek 18.srpna, po trase, kterou prošli od Mostaru, přišlo do Medžugorje 35 pěších účastníků poutě nazvané „Marijanski zavjet za Domovinu“. 

Na této hercegovské části cesty v desátém týdnu pochodu cesta pokračuje 19. srpna do Metkoviće, potom do Neum a Dubrovníku, kde by 24. srpna na samotném jihu Chorvatska měl být zakončen tento poutní pochod, který trvá 75 dnů.

Dalibor Tunguz je účastník této poutě od samotného počátku. V programu radiostanice „Mir“ Medžugorje posluchačům vzkázal: „Kdokoli chce, cítí potřebu a sílu, může se k nám připojit, aby pocítil tu milost Mariánské poutě za Domovinu. Každý krok je požehnaný a ani jedna oběť nemůže být v očích Božích příliš malá“ – prohlásil tento poutník.

Zásvětná pouť „Marijanski zavjet za Domovinu“, která prochází všemi většími mariánskými svatyněmi od východu na jih Chorvatska, založili obránci a chorvatská mládež v roce 2015. Projekt je inspirován Putováním k sv. Jakubu do svatyně Santiago de Compostella na severozápadu Španělska. (medjugorje.hr)