Duchovní koncert v Medžugorji: „Boží vítězství“ a „Srdce Ježíšovo“ organizovaly večer slavení

24.04.2017 16:59

 

Při příležitosti Setkání společenství, skupin, domovů modlitby a sdružení spojených do koordinace Obnova v Duchu Svatém Chorvatska, modlitebních společenství  „Boží vítězství“ a „Srdce Ježíšovo“ v Medžugorji v sobotu 22. dubna, po večerní mši svaté, kterou vedl don Damir Stojić, konaly hodinové modlitební a hudební slavnost. Kromě jiných vystoupili  i Alan Hržica a Marija Husar. Byla to současně i oslava 50 let katolické charismatické obnovy v Chorvatsku a ve světě, a koncert přenášela i Radiostanice „Mir“ Medžugorje.

Zvláště, modlitební společenství „Srce Isusovo“(Srdce Ježíšovo) každé úterý na Kamenitich Vratech v Záhřebu shromažďuje více než 500 mladých z celého Chorvatska, kteří písní, modlitbou a konkrétním účastí chtějí přinést něco pozitivního svému městu a zemi.

Společenství mladých „Božja pobjeda“(Boží vítězství) bylo založeno v roce 2007 v kostele sv. Mati Slobode(Matky Svobody) na Jarunu. Společenství rozvíjí charismatickou spiritualitu, jako člen Obnovy v Duchu Svatém Záhřebského arcibiskupství, a setkání se skládají ze slavení, modlitby, vzdělávání, svědectví a klanění před Nejsvětější svátostí oltářní. (obr.)