Dvě důchodkyně do Medžugorje došly pěšky z Karlovace

30.09.2017 11:19


63letá Vera Lakatoš z Osijeka a 64letá Gordana Smitka ze Záhřebu po 11 dnech pěší poutě došly do Medžugorje z Karlovace ve čtvrtek, 28. září.
Paní Lakatošová vystoupila v programu Radiostanice „Mir“  Medžugorje. O pouti řekla: 
„Za těch 11dnů se nám stalo mnoho překrásných věcí, setkaly jsme se s mnoha překrásnými lidmi. Když bylo nejhůře, když jsme už nevěděly jestli můžeme udělat ještě jeden krok, nelitovaly jsme, že jsme se vydaly na tuto pouť, ale byly jsme šťastné, že jdeme. Důvod, proč jsem přišla je, abych poděkovala Bohu za všechno co mi dal, protože mi dal rozhodně mnoho. Ne vždycky jsem to chápala. Šla jsem s Gordanou, se kterou jsem se poprvé setkala v Karlovaci. Ona jednou napsala na facebooku, že hledá dobrovolníky, kteří by s ní šli do Medžugorje. Byla jsem tím nadšená. A když se to začalo blížit, začala mne chytat panika. Udělala jsem rozhodnutí, že půjdu, a ostatní odevzdávám Bohu. Ani na jediný okamžik jsem nelitovala, a byly i puchýře a bolesti. V každém místě jsme našli nějakého člověka, který nás přijal“.
Paní Lakatošová neskrývala slzy radosti, když konečně došly do Medžugorje.
 „Začala jsem plakat štěstím, Gordana mlčela. Nevím, co cítila ona. Ona byla iniciátorka, mnoho dobrých skutků udělala. Přišla jsem vícekrát do Medžugorje. Tady je zbožný lid“, prohlašuje paní Lakatošová, jejíž otec odešel z Hercegoviny do úrodné Slavonie. Na závěr rozhovoru dodala:
„Hercegovina je mi velmi milá, je mi blízká, připomíná mi mého tátu. Vidím okolí, vzpomínám na tátu a jeho vyprávění  o dětství, i když on brzy odešel, bylo mu  12 roků. Byl velmi připoutaný k  Hercegovině“. (Radiostanice „Mir“  Medžugorje/medjugorje.hr)