Členové medžugorské FRAMY navštívili Švýcarsko

26.11.2013 22:53

Členové Františkánské mládeže z Medžugorje, společně se svým duchovním asistentem fra Stankem Ćosićem a oblastním duchovním asistentem fra Slavenem Brekalem,  ve dnech 7. až 11. listopadu navštívili Chorvatskou  katolickou misi v Zürichu a Chorvaty ve Švýcarsku. Po návratu byli mladí pozváni do radistanice ''Mir'' Medžugorje, kde hovořili o této cestě.

Ve Švýcarsku kromě jiného také předvedli představení  „Quo vadis fili“, které, jak mladí říkají, publikum dobře přijalo: „To představení všude kde bylo předvadeno vyvolalo veliké emoce. Lidé byli spokojení s nastudováním. Cesta byla daleká, ale za pomoci fra Stanka a fra Slavena, kteří jeli s námi, se nám dařilo všechno bez problémů vydržet. Domů jsme přišli živí, zdraví a šťastní”- zdůrazňují členové medžugorské Framy a dodávají: „Děkujeme rodinám, které nás hostily a všem, kteří se podíleli na organizaci cesty. Navštívili jsme mnoho míst”.

Frama Medžugorje má dnes kolem 100 členů. Vyrostla z modlitební skupiny mladých, kterou vedl fra Slavko Barbarić. První schůzka se konala  27. listopadu roku 1995. První setkání Framy se konala v pátek po večerní mši svaté, a tak to zůstalo dodnes. Ve Framě, kromě hudební sekce působí i dramatická, mediání, čtenářská, modlitební, výtvarná, charitní, sportovní a eko sekce.

(www.medžugorje.hr)