Bicyklisté za mír: Medžugorje – Padova, Padova - Medžugorje

16.07.2016 15:15

 

Dvanáct členů Bicyklistického klubu Brotnjo, se 15. července 2016 po zvláštním požehnání při večerním modlitebním programu vydalo na bicyklistickou pouť z Medžugorje do Padovy.

Idea bicyklistické poutě se zrodila v Giancarlu Bordignonu, italskému poutníkovi, který od 1985. Roku přijíždí do Medžugorje jako průvodce a organizátor poutí. V poslední době začal s organizováním i bicyklistických poutí.

Již pět roků bicyklisté z Padovy přijíždějí do Medžugorje, kde se rozvinulo i přátelství s místním Bicyklistickým klubem Brotnjo. Bratři a přátelé díky bicyklu a lásce ke Královně Míru a Medžugorji, Padově, sv. Antonínovi…, se rozhodli pro oboustrannou bicyklistickou pouť z Medžugorje do Padovy. Poutníky jsou členové Bicyklistického klubu Brotnjo, a z Padovy italští bicyklisté.


Franjo Lovrić, president Bicyklistického klubu Brotnjo, řekl, že je cílem této bicyklistické poutě: díkůvzdání  Bohu, Panně Marii a sv. Antonínovi Paduánskému za všechna dobrodiní, která jsme přijali. A to díkůčinění se projevuje v šíření pravdy o Medžugorji, a bicykl slouží jen jako prostředek k uskutečnění tohoto záměru. A do toho zapadá i jízda na bicyklech a povzbuzování k zábavně-rekreačním sportovním aktivitám. A nakonec tato bicyklistická pouť vede k sblížení hercegovských a italských bicyklistů a poukazuje na všeobecné hodnoty sportu a víry v dnešním světě.


Samotný iniciátor této bicyklistické poutě, Giancarlo Bordignon, řekl, že každý, kdo se zúčastní této bicyklistické poutě, podá svoje osobní svědectví, zažije Otcovu něžnost, která se při této zvláštní příležitosti projevuje přátelskou jízdou na kolech při které se vzájemně sdílí síla, únava, ochota posloužit a pozornost jedněch k druhým. Svědectví této zvláštní iniciativy bicyklistické poutě má svoji závažnost. Bicyklisté z Padovy přijíždějí do  Medžugorje již po páté, ale bicyklisté z Medžugorje jedou do Padovy poprvé.


Organizace bicyklistické poutě převzala agentura „Agenzia Viaggi Avvenire di Pace“ z Padovy. Tyto dvě skupiny bicyklistických poutníků se setkají na cestě, kde budou mít příležitost se více spřátelit. Ale i po návratu z Padovy budou Hercegovské bicyklisty očekávat italští bicyklisté v Medžugorji. Potom bude uspořádána společná modlitba a poděkování Královně Míru  na  Kopci zjevení - na Podbrdu. (www.medjugorje.hr - mírně upraveno)