Arcibiskup Henryk Hoser se vrátil do Medžugorje

16.07.2020 12:09

Mons. Henryk Hoser, penzionovaný varšavský arcibiskup a apoštolský vizitátor se zvláštní úlohou profarnost Medžugorje, se vrátil do Medžugorje.

Byl viděn při eucharistické adoraci v sobotu 11. července, kterou vedl fra Perica Ostojić, jak je teď podle nového programu zvykem, hned po večerní mši svaté.

Připomeňme si, že mons. Hosera papež František 11. února 2017 jmenoval zvláštním vyslancem Svatého Stolce pro Medžugorje, a 31. května 2018 apoštolským vizitátorem se zvláštní úlohou pro farnost Medžugorje, na neurčitou dobu a ad nutum Sanctae Sedis.

Od té doby mons. Hoser většinu času tráví v Medžugorji a jen krátce, vyjíždí do zahraničí, obvykle služebně. Tak tomu bylo i na začátku  tohoto roku, kdy byl pozván jako hostující přednášející na  jednu duchovní obnovu v Paříži, kterou organizovali přátelé Medžugorje. Potom zavítal do rodného Polska, kde zůstal blokován situací s pandemií korona virusa.

Medžugorje jak je známo, je pod správou Svatého Stolce a spravuje je mons. Henryk Hoser. Je tedy pravděpodobné, že v nadcházející týdnech bude klíčové seznamování se a rozhovory s novým biskupem mostarsko-duvanským a apoštolským správcem trebinjsko-mrkanjskim, mons. Petrem Palićem. Je možné doufat, že se vztahy těchto dvou biskupů, které jsou tak důležité proMedžugorje, bude nyní rozvíjet v duchu dialogu a porozumění, což doposud nebylo. (medjugorje-info.com)