16. výročí smrti fra Slavka Barbariće v Medžugorji

25.11.2016 17:02

Medžugorje si ve čtvrtek, 24. listopadu 2016., připomnělo 16. výročí smrti fra Slavka Barbariće. Večerní mši sv. v medžugorském farním kostele za zesnulého fra Slavka předsedal fra Ljubo Kurtović, v koncelebraci s medžugorským farářem fra Marinkem Šakotou, ředitelem Majčina sela, fra Draganem Ružićem a dalšími 16 kněžími.

Fra Ljubo kromě jiného, o fra Slavkovi řekl: „Dnešního dne je 16. výročí smrti fra Slavka. Pán si ho, po modlitbě Křížové cesty s věřícími na Križevaci v odpoledních hodinách povolal k sobě. Zemřel ve 54. roce svého života. Stopy, které po sobě zanechal zesnulý fra Slavko, jsou viditelné i dnes a budou zde v Medžugorji viditelné trvale. Mnozí ho následovali, protože zakusili, že mluví pravdu, protože okusili, že se dotýká jejich srdce a pomáhá jim najít sebe. Sám fra Slavko nejdříve našel sebe, následováním Panny Marie jako Matky, aby druhým mohl ukázat cestu. Fra Slavko se rozdával pro druhé, daroval svůj čas, srdce i život následujíc logiku Evangelia”.

Slavnostnost mše svaté písněmi zvyšoval farní sbor Královny Míru pod vedením s. Ireny Azinović.

Zesnulý fra Slavko byl toho dne připomínám i na Križevaci. Ve 14 hodin byla zahájena modlitba Křížové cesty, kterou za účasti množštví věřících, vedl fra Marinko Šakota, medžugorský farář. (obr. / slike)

(www.medjugorje.hr)